Gostilna Blegoš Javorje
+386 4 51 89 100
Rezervacije
O nas

Gostilna Blegoš, Javorje

Gostilna Blegoš - Javorje

Vas Javorje

Nahajamo se v majhni hribovski vasici Javorje nad Poljansko dolino, v eni izmed najbolj sončnih vasi v Sloveniji. Čeprav v osrčju Škofjeloškega hribovja, na nadmorski višini 700m, smo od Poljan nad Škofjo Loko oddaljeni zgolj 7 km. Obdajajo nas najbolj eminentni mogotci omenjenega hribovja: Blegoš, Koprivnik, Mladi vrh in Stari vrh  – zelo priljubljene izletniške točke. Vsepovsod nas obdajajo gozdnate površine, zato je gozdarstvo in predelava lesa v teh predelih precej razširjena panoga.

Naša gostilna Blegoš ima že dolgoletno tradicijo. Njeni začetki segajo nekje v leto 1920, mi pa smo jo prevzeli v letu 2000. V naslednjih 10 letih smo nato objekt popolnoma obnovili in dogradili, njeno okolico preuredili. Danes se lahko pohvalimo z letnim vrtom pod kozolcem, otroškim igriščem in lastnim parkiriščem. S povečanjem kuhinje in izgradnjo prizidka smo precej povečali naše gostinske kapacitete.

Tako lahko danes sprejmemo do 75 gostov na zimsko-letni terasi, 30 gostov v kmečki sobi s krušno pečjo, 20 gostov v točilnici in 32 gostov na letnem vrtu pod kozolcem. Poleg gostinske ponudbe smo prenovili in povečali tudi naše nastanitvene kapacitete. Na voljo imamo 18 ležišč – 6 lepo urejenih sob in apartma, vse s kopalnico, WC-jem, televizijo in internetom.
Gostilna Blegos Letni vrt

Gostilna Blegoš – letni vrt

Naša lokacija ponuja odlično izhodišče planincem, ki se odpravljajo na priljubljene pohodniške točke. Pozimi pa se nas razveselijo predvsem smučarji, saj smo od priljubljenega smučišča Stari vrh oddaljeni le 2km, od smučarskega centra Cerkno le dobrih 20km.